fbpx
08 4001 55 99
info@vitalisera.se

Utmattning

Kurser i personlig utveckling, självkännedom och inre ledarskap

Utmattning

Känner du att du är på väg att springa rakt in i en vägg? Eller kanske är du redan där?
Det är inte ovanligt att när du närmar dig en utmattning, det som tidigare kallades för utbrändhet, nästan accelererar din vardag. Du gör ännu mer. I ditt undermedvetna vet du att energin snart är helt slut och du behöver därför ”göra klart” och förbereda allt som går innan du kraschar.

Kanske är du istället en av de som inte märkte någonting alls förrän du en dag inte kom upp ur sängen längre eller plötsligt inte visste hur du skulle ta dig hem från jobbet.

Ladda hem pdf

Skicka länk till:

Vitalisera får behandla mina uppgifter i enlighet med deras integritetspolicy. Jag har rätt att återkalla detta samtycke när som helst genom att kontakta Vitalisera via email eller telefon.

Jag vill ha nyhetsbrev. Jag kan avregistrera mig från dessa närhelst jag önskar.

Vägen tillbaka till livet

Vägen tillbaka från en utmattning kan vara lång och krokig. Den är helt säkert fylld med många känslor, symptom och rädslor. Det viktigaste är att du vet om och litar på att Du kan bli frisk. Har du så mycket kraft, driv och vilja att du har klarat av att pusha dig så långt att du har hamnat i en utmattning, så är du stark nog att ta dig tillbaka. Det svåraste kanske är att tillåta dig att vara sjuk och att vila mycket och länge. Det är troligtvis inte din starkaste sida. Den återhämtningen du har behövt regelbundet under längre tid måste du nu ge dig själv på en gång. Sakta men säkert kan du sedan börja nysta i och förstå. Förstå varför du har hamnat i den situationen du är i och vad du behöver för att återfå din kraft och livslust.

Att bygga upp tillit till sig själv

Tilliten till dig själv kommer du att återuppbygga med tiden. Förmodligen har du under lång tid, kanske större delen av ditt liv, ignorerat din kropps signaler. Den har signalerat högre och högre men du har fortsatt köra på. Eller så har du helt enkelt inte förstått. Lederna har börjat göra ont, du har fått IBS, migränen är värre och kommer oftare. Du blir sjuk hela tiden, du är lättirriterad och har nära till gråt. Du sover mindre eller mer än vanligt. Du prioriterar bort det roliga i livet eller så njuter du inte av det. Du viftar bort och kör på – inte har du tid att vara sjuk. Tills du är där. Din kropp litar inte på att du lyssnar när den signalerar. Därför skriker den nu för minsta lilla. Ju mer du börjar lyssna, desto mer sänker den rösten. Ni blir vänner igen och samarbetar.

Självkänsla och att leva lycklig

Med en utmattning kommer många gånger existentiella frågor som handlar om meningen med livet. Hur ska du leva för att vara lycklig och vad är det egentligen som gör dig lycklig? Kanske ramnar din självkänsla fullkomligt eftersom den inte var en sann självkänsla utan en prestationsbaserad. Så länge du bevisade för dig själv och andra att du presterade så hade du ett värde. Men nu, när kroppen sagt stopp och du inte längre kan prestera, vad är du då värd?

Svaret är förstås att du är värd allt. Du är den viktigaste som finns. Du måste bara förstå det själv, kärlek kommer inifrån.

Från utmattning till livskraft

Oavsett om du har drabbats av en utmattning eller känner att du håller på att tappa kontrollen kan Vitaliseras kurser för livet hjälpa dig. Hitta tillbaka till din inre kraft och din livsglädje. Utforska dina känslor, tankar och behov. Du får med dig verktyg för hur du ska ställa in kompassen i livet och bygga ett hållbart lyckligt liv där du sätter dig själv först.