fbpx
08 4001 55 99
info@vitalisera.se

Vanliga frågor

Kurser i personlig utveckling, självkännedom och inre ledarskap

Före kursen

Här har vi samlat vanliga frågor gällande vad som händer innan kursen. Anmälan, betalning, telefonintervju, etc.

Vad kostar era kurser?

Våra kurser kostar 38 000 kr. Du kan läsa mer om priser och betalningar här.

Vad ingår i priset?

Priset som anges är per steg. Mat och husrum ingår givetvis. För att kunna bedriva kurserna i en lugn miljö där du ostört ska få möjlighet få titta närmare på dig själv har vi valt att hyra en kursgård med egen kock exklusivt bara för vår kurs. På grund av ett högintensivt och individualiserat program får du en kurs som är mycket personaltät med kursledare, gruppledare och assistenter på plats. Kursen är lång och sträcker sig över åtta nätter och sju dagar och det finns ständigt personal som har jour.

Hur betalar jag?

Det finns olika alternativ att överväga då du ska bekosta din kurs. Ett sätt kan till exempel vara att ta kontakt med din arbetsgivare om din längtan att gå kursen och få ekonomiskt stöd därifrån. Våra allmänna köpvillkor och ångerrätt hittar du här.

Vi erbjuder även avbetalningsplaner via Resursbank. Läs mer om vad du kan tänka på vad gäller betalning här.
Vad innebär det att fylla i en intresseanmälan?

Du binder dig inte till något genom att fylla i intresseanmälan. Efter att du fyllt i och skickat in formuläret till oss kommer du först att få ett svarsmail och lite senare bokas en tid för ett mer ingående samtal med någon av oss. Syftet med samtalet är att vi ska kunna bilda oss en bättre bild av dina behov och önskemål, och att du ska kunna få möjlighet att ställa frågor.

När får jag en bekräftelse och svar från er?

Vi svarar oftast med ett mail eller ett telefonsamtal redan samma dag eller första vardag efter anmälan. Ibland kan mail hamna i skräpposten, kontrollera gärna skräpposten och lägg in oss som kontakt (info@vitalisera.se).

Kan jag bli avrådd att gå kursen?

Vid intresseanmälan kommer vi att boka ett telefonsamtal med dig. Vid detta samtal försöker vi bilda oss en uppfattning om dina behov, och det händer ibland att vi kommer fram till att det är en helt annan typ av hjälp som du behöver just nu. Oftast är dock inte detta fallet. Man behöver inte känna att man mår bra för att kunna gå vår livskurs. Många kommer till oss efter någon form av  trauma eller livskris eller väljer att gå vår kurs för att de känner sig vilsna, orkeslösa eller har en känsla av att de sitter fast i sitt liv på något sätt. Orsakerna att vilja gå in i den process vi erbjuder är många.

Räcker det med att bara en kurs eller kommer ni att uppmana mig att gå fler kurser?

Du kan känna dig helt bekväm med att bara gå en kurs. För många räcker det långt och skapar en välbehövd paus och öppning i livet som ger ny livsenergi och hållbara verktyg att använda i vardagen. Det är dock också vanligt att en nyfikenhet för en fortsatt inre resa väcks efter den första kursen. Vi kommer därför att erbjuda en fortsättningskurs för den som vill.

Tillbaka till toppen av sidan

Under kursen

Vad händer och vad gäller under kursen?

På viket språk hålls kursen?

Kurserna hålls på svenska om inget annat anges för den specifika kursen du har anmält dig till. Vid behov tillhandahåller vi simultantolkning på engelska utan extra kostnad.

Hur bor jag på Båven Country & Lodge?

Båven Country & Lodge har nyrenoverade rum med dusch och toalett på rummet. Sänglinne, handduk och ett badlakan ingår. Under kursveckan kommer du att bo i ett eget enkelrum. På så sätt får du chansen att hela tiden koncentrera dig på dina egna processer under kursen.

Varför ska just jag gå kursen?

Varför någon väljer att gå Vitaliseras livskurs är högst individullt. Kanske har du en längtan att uppnå mer mening i tillvaron, att förstå dig själv på djupet eller att hitta vägar att leva ditt liv på ett sätt som ger dig energi och glädje? Kanske vill du förstå dina egna känslo- och beteendemönster bättre, eller hitta ett liv där dina negativa tankar inte tar över och styr ditt mående? Genom att personligen utvecklas blir du en bättre inre ledare för dig själv, och därmed också en mer grundad yttre ledare i yrkeslivet. Att gå vår kurs är en av de bästa investeringarna du kan ge dig själv och som en arbetsgivare kan ge sin personal.

Hur ser en kursdag ut?

Du kommer med trygg hand att guidas genom veckan av kursledare och gruppledare. Du kommer inte att behöva något schema i förväg, utan får den information du behöver allteftersom dagen och veckan fortskrider. Du börjar din dag runt kl. 7 på morgonen och har sedan program fram till sent på kvällen. Däremellan kommer du att får raster där du får tid för vila, eftertanke och kanske en skön promenad i naturen.

Samtal och övningar sker både i storgrupp och i mindre grupper med gruppledarna. Det finns även tillfällen till att få enskilda samtal vid behov.
Stämmer det att jag ska vara tyst utanför kurslokalen?

Ja. Utanför kurslokalen utövas tystnad. På så sätt slipper du alla sociala krav och kan totalt gå upp i dig själv och ditt inre arbete. Du behöver inte ansvara för någon annan än dig själv och har möjlighet att komma djupare i din process. I kurslokalen har vi övningar, bland annat inquiries och sharing, som kräver en viss form av muntlig kommunikation med fokus på dina egna upplevelser. Under det sista dygnet lyfter vi på tystnaden. Då kommer det att finnas en möjlighet för deltagarna att samtala fritt om de vill.

Är det bra att gå kursen tillsammans med någon jag känner sedan tidigare?

Det går givetvis bra så länge du inte känner att din väns närvaro hindrar dig från att fokusera på dig själv och gå djupt in i din egen process. Under kursveckan deltar du på din egen utvecklingsresa, men efteråt kan det vara skönt att ha någon att dela dina livsomvälvande insikter med.

Jag lever i en kärleksrelation – vad rekommenderar ni då?

Om du lever med en partner rekommenderar vi att ni går kursen samtidigt eller kurserna efter varandra, beroende på vad ni är mest bekväma med. Vitaliseras kurs kommer att vara en sådan viktig erfarenhet i ditt  liv, och det är värdefullt att kunna relatera till den andre partens upplevelse. För många par kan det vara en påfrestning på relationen ifall bara en går kursen, då det kan bli en erfarenhet man känner sig ensam om. Oavsett hur ni beslutar er för att göra är det viktigt att ni pratar igenom ert beslut och är beredda på att kursen kan kännas livsomvälvande för den som går.

Tillbaka till toppen av sidan

Efter kursen

Uppföljningskvällar, buddies m.m. Vad händer efter att du gått kursen?

Jag har hört att många gör stora livsförändringar efter att de deltagit i denna typ av kurs- stämmer det?

Alla reagerar olika efter en kurs. De flesta åker hem med förnyad kraft, djupare förståelse för sig själv och verktyg som gör att vardagen blir lättare att hantera. Det händer ibland att vissa personer känner att de behöver göra mindre eller större förändringar i sitt liv för att kunna må bra, men vi rekommenderar alltid att vänta med de större livsförändringarna i minst ett halvår. På så sätt hinner den inre process som du startat på kursen landa i både dig själv och vardagen, och du får tid att verkligen känna efter vilka behov du har.

Finns det någon uppföljning efter kursen?

Några dagar efter kursen kommer du att bli kontaktad av någon av våra grupp- eller kursledare för ett uppföljningssamtal. Utöver det blir du ihopparad med en eller två av deltagarna i din kurs och ni kommer att ha regelbundna samtal varje vecka i 3 veckor för att få möjlighet att dela och lyssna på någon/några som har gått igenom samma process som du har. Om du känner att du är i behov ytterligare samtal eller coaching efter kursen har vi flera grupp- och kursledare kopplade till Vitalisera som har sina egna praktiker där du kan boka tid. Efter fullgjord kurs kommer du att få en lista på dessa.

Vi har även planer att ha en årlig återkommande återträff på Båven Country & Lodge, då du kan komma och känna gemenskap.