0705 74 48 94
info@vitalisera.se

Meditationskurs

Avancerade kurser i självkännedom och inre ledarskap

Vad lär man sig på en meditationskurs?

Meditation är en uråldrig teknik som handlar om att stilla sitt sinne och observera vad som händer. Det ger både kroppslig och mental avslappning och är ett fenomenalt sätt att buffra stress och få ökad förståelse för sig själv. Många väljer att gå en meditationskurs för att få en introduktion och lära sig olika tekniker. Om du redan har börjat meditera kanske du känner igen dig i den initiala frustrationen som många upplever och kanske blev du förfärad över att märka hur mycket tankar du faktiskt har, hela tiden, konstant.

Skapa distans till dina tankar

Som tur är handlar inte meditation om att stänga av sina tankar utan om att lägga märke till och observera. Det skapar en distans och du får med tiden lättare att förhålla dig till din egen tankevärld. Du inser att du inte är dina tankar utan att dina tankar bara är ditt sätt att värdera, bedöma och tolka din verklighet. Då kan du också ta dem på mindre allvar. Du lyssnar till alla men väljer aktivt vilka som ger dig positiv- och vilka som ger dig negativ energi.

Olika meditationstekniker

Du kan utföra meditation på många olika sätt. Sittande, stående, gående, skakande eller dansande. I tystnad eller till någons guidning. Med musik eller utan musik. Teknikerna är oändliga. Vad som passar dig är individuellt och kan variera under olika perioder i livet. 

Är vår kurs en meditationskurs?

Meditation är en viktig grundpelare under våra kurser i fördjupad självkännedom och inre ledarskap. Det är ett sätt att integrera och öka medvetenhet, inte bara i stunden utan över längre tid. Att få in en meditationspraktik i vardagliga livet ökar din motståndskraft mot stress och gör dig mer fokuserad och balanserad. När du har genomgått en dryg veckas kurs hos oss har du fått prova på en rad olika sätt att meditera och fått med dig verktyg för att upprätthålla en regelbunden meditationspraktik, en som passar dig.