fbpx

Roger Kangas: Passionerad Gruppledare & Terapeut

Tillsammans med ett team av läkare och terapeuter har Roger lett kurser för människor med stressrelaterade diagnoser som MS, ME, Utmattningssyndrom sedan 1995. Intresset för självkännedom tog fart efter en längre period av stressfyllt utlandsarbete då han skrev in sig på ett klosterretreat, vilket förändrade hela tillvaron radikalt. Väl hemma i Sverige, med insikten om att livet måste ha mer att ge, mötte han Bengt Stern på Mullingstorp och gick alla kurser som fanns där. Kommande utbildningar blev; Therapist trainingen på RISK i Danmark, Humaniversity i Holland och OSHO Multiversity i Poona Indien. Roger ingick sedan i en grupp av terapeuter och läkare som under 6 år studerade Neuroaffective personal development med Marianne Bentzen som mentor och ledare. Med ledarskapsgurun Will Schutz genomgick han The Human Element FIRO grupputvecklingsprogram som ett komplement till terapin.
Idag driver han en konferensanläggning tillsammans med frun Lena med fokus på kurser inom personlig utveckling genom bl.a BreathWork och meditation.

”Jag har alltid varit intresserad av människans psykologi, utveckling och hur gruppen och individen fungerar och påverkar varandra. Känslor och behov lägger grunden för vårt beteende och kanske är vi inte så olika som vi tror. I mötet med andra kan det vara lättare att se sig själv och just mötet är essensen av mitt arbete. Mötet med den andre och möten med mig själv på ett djupt plan. Det yttersta målet är fred på jorden, min förhoppning är att jag kan bidra med min kunskap så andra kommer något närmare den egna freden, inom sig själv”.