fbpx

Anna Blomquist

”Anna är sjuksköterskan som efter 10 år inom akutsjukvård lämnade vården och utbildade sig till civil ekonom. Parallellt med affärsutveckling och lokal och regional utveckling har hon genom olika kurser och utbildningar utforskat vad det är som formar en människa. Anna är sedan 2015 egenföretagare och arbetar med föreläsningar, individuella sessioner, grupputveckling och individuell ledarutveckling.
Hon är utbildad holistisk samtalsterapeut via Working With People med meditation och inquiries i full närvaro som grund. Anna är också utbildad mindfulnessinstruktör och yinyogainstruktör och bjuder in till meditationstillfällen och retreat. Ett återkommande tema för Anna är ansträngningslöshet och mjukhet. 2017 gav hon ut boken Att leva nära hjärtat som utforskar frågan ”går det att nå dit vi vill på något annat sätt än genom tuffa mål och ansträngning?”


”För att kunna vara i kontakt med våra behov och vår längtan behöver vi förstå vad som format oss och hur det påverkar oss. Att se sig själv innebär att öka sin medvetenhet kring våra vanemönster och grundantaganden och hur det påverkar oss, vårt sätt att leva och våra beslut. När vi börjar kunna urskilja oss från det vi tror att vi måste och borde eller tror förväntas av oss, kan vi börja se vår längtan, vår sanna vilja. Då längtan till att leva mer i kontakt med oss själva blir större än rädslan, kan vi ta längtan i handen och slå följe med en lekfull nyfikenhet och ta utvecklingskliv vi kanske inte trodde var möjliga.”